Moneda virtuală care se întăreşte de fiecare dată când cineva moare din cauza COVID-19

  • Un grup de dezvoltatori a realizat o monedă virtuală a cărei valoare creşte o dată cu numărul persoanelor infectate cu virusul 2019-nCoV.
  • Echipa susţine că scopul CoronaCoin este acela de a atrage atenţia asupra epidemiei COVID-19.
  • Dezvoltatorii vor crea şi un joc video în care utilizatorii vor putea plăti cu CoronaCoin.
2332 afișări
Imaginea articolului Moneda virtuală care se întăreşte de fiecare dată când cineva moare din cauza COVID-19

Moneda virtuală care se întăreşte de fiecare dată când cineva moare din cauza COVID-19

Moneda virtuală a fost dezvoltată de utilizatori ai controversatei platforme online 4Chan, potrivit unui anunţ făcut pe Reddit. CoronaCoin (NCOV) este derivată din Ethereum, o ciptomonedă populară. 

Pe măsură ce creşte numărul persoanelor infectate cu virusul 2019-nCoV, dar şi numărul deceselor cauzate de COVID-19, valoarea CoronaCoin sporeşte. Asta deoarece la fiecare 48 de ore este eliminat din sistem un număr de token-uri egal cu cel al noilor cazuri de îmbolnăvire şi decese cauzate de 2019-nCoV.

Totodată, dezvoltatorii promit un joc în care utilizatorii vor putea face tranzacţii cu NCOV. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul dedicat, coronatoken.org.

Dezvoltatorii criptomonedei promit să doneze fonduri Crucii Roşii. Banii ar urma să fie folosiţi pentru combaterea COVID-19.

Peste 84.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar numărul oficial al celor care au murit se apropie de 3.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici