Mulţi medici refuză să se vaccineze şi dozele rămân in depozite, în loc să fie alocate bătrânilor şi bolnavilor cronici

  • În România sunt peste 630.000 de persoane infectate
  • Vaccinurile rămân în depozite deoarece unii medici nu vor să se vaccineze
  • Bătrânii şi-ar dori vaccinul cât mai repede
10909 afișări
Imaginea articolului Mulţi medici refuză să se vaccineze şi dozele rămân in depozite, în loc să fie alocate bătrânilor şi bolnavilor cronici

A ajuns şi a două tranşă de vaccinuri, mai exact 140.400 de doze. Ştim deja că personalul medical are prioritate la vaccinare, dar cum mulţi medici refuză să se vaccineze, dozele de vaccin rămân deocamdată în depozit.

Medicul Octavian Jurma spune că dacă medicii nu vor să se imunizeze, ar trebui să mergem mai departe şi să-i vaccinăm pe cei care chiar îşi doresc asta, mai ales că sunt mulţi bătrâni şi bolnavi cronici care s-ar vaccina, însă nu pot.

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Cu siguranţă această campanie va fi un eşec total dacă medicii şi cadrele medicale refuză vaccinarea deoarce noi, pacienţii cronici şi mulţi în ţara asta, avem în faţă exemplul medicului curant, medicului de familie şi a medicilor în general.

Eugen Magla, medic stomatolog: M-aş vaccina cât se poate de repede. M-aş bucura ca lucrul ăsta să se întâmple cât mai curând. Aş merge. Chiar la distanţe mai mari, dacă e posibil, ca să pot să realizez această protecţie împotriva coronavirusului. Vaccinul îţi asigură o protecţie, chiar dacă cineva din familie este infectat cu coronavirus, dacă tu eşti vaccinat, şansele de a face boala sunt foarte mici, sau există posibilitatea să faci o formă foarte uşoară, trecătoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici