Noi probleme în livrarea vaccinului AstraZeneca. Compania ar fi informat UE că va livra sub jumătate din dozele promise în al doilea trimestru

AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că se aşteaptă să livreze mai puţin de jumătate din vaccinurile Covid pe care a fost contractată să le furnizeze în al doilea trimestru, a declarat marţi un oficial al UE pentru Reuters.

1768 afișări
Imaginea articolului Noi probleme în livrarea vaccinului AstraZeneca. Compania ar fi informat UE că va livra sub jumătate din dozele promise în al doilea trimestru

Noi probeleme în livrarea vaccinului AstraZeneca. Compania ar fi informat UE că va livra sub jumătate din dozele promise în al doilea trimestru

Contactată de Reuters, AstraZeneca nu a negat ceea ce a spus oficialul, însă într-o declaraţie la sfârşitul zilei se spunea că compania se străduieşte să crească productivitatea pentru a livra cele 180 de milioane de doze promise.

Deficitul preconizat, care nu a fost raportat anterior, urmează unei reduceri semnificativă a aprovizionării în primul trimestru şi ar putea afecta capacitatea UE de a-şi îndeplini obiectivul de vaccinare a 70% dintre adulţi. până în vară.

Oficialul UE, care este direct implicat în discuţii cu producătorul anglo-suedez, a declarat că compania a spus blocului în timpul întâlnirilor interne că „va livra mai puţin de 90 de milioane de doze în al doilea trimestru”.

Contractul AstraZeneca cu UE, care a fost dezvăluit săptămâna trecută, a arătat că compania s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze blocului de 27 de naţiuni în al doilea trimestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici