Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie are mutaţii care o fac mult mai contagioasă în rândul copiilor

  • Noua tulpină de coronavirus care se răspândeşte rapid în Marea Britanie are mutaţii care ar putea însemna că copiii sunt la fel de sensibili la infectare ca adulţii - spre deosebire de tulpinile anterioare, au spus luni oamenii de ştiinţă.
  • Informând reporterii cu privire la ultimele descoperiri, oamenii de ştiinţă au declarat că tulpina dominană sudul Marii Britanii şi că ar putea face în curând acelaşi lucru în toată ţara.
4585 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie are mutaţii care o fac mult mai contagioasă în rândul copiilor

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie are mutaţii care o fac mult mai contagioasă în rândul copiilor

„Avem dovezi solvezi solide că această variantă are un avantaj de transmitere faţă de alte variante de virus care se află în prezent în Marea Britanie”, a spus Peter Horby, profesor de boli infecţioase emergente la Universitatea Oxford şi preşedinte al NERVTAG( New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group)

"Există un indiciu că are o înclinaţie mai mare de a infecta copiii", a spus Neil Ferguson, profesor şi epidemiolog al bolilor infecţioase la Imperial College din Londra şi, de asemenea, membru al NERVTAG, relatează Reuters.

„Nu am stabilit niciun fel de cauzalitate în acest sens, dar o putem vedea în date”, a spus Ferguson. „Va trebui să adunăm mai multe date pentru a vedea cum se comportă în viitor.”

Apariţia noii tulpine de SARS-CoV-2, despre care oamenii de ştiinţă spun că este cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpinile anterioare din Marea Britanie, a determinat unele ţări să îşi închidă graniţele cu Marea Britanie şi a dus la carantinarea unor zone mari ale ţării.

Wendy Barclay specialist în virologie la Imperial, a spus că printre mutaţiile din noua variantă se numără modificări ale modului în care intră în celulele umane, ceea ce poate însemna „că copiii sunt, probabil, la fel de sensibili la acest virus ca şi adulţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici