Noua tulpină a virusului Sars-CoV-2, descoperită în India, un motiv în plus de îngrijorare. Conţine două mutaţii în proteina spike

  • O tulpină detectată pentru prima dată în India, a fost găsită în UK.
  • Tulpina din India conţine două mutaţii în proteina spike.
  • Adrian Marinescu spune însă că nu există motive de îngrijorare, în lipsa unui studiu privind răspunsul sistemului imunitar la această nouă mutaţie.
3232 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină a virusului Sars-CoV-2, descoperită în India, un motiv în plus de îngrijorare. Conţine două mutaţii în proteina spike

Noua tulpină din India, un motiv în plus de îngrijorare. Conţine două mutaţii în proteina spike

O nouă tulpină de COVID-19, detectată pentru prima dată în India, a fost găsită în Marea Britanie. Este vorba despre 77 de persoane care au fost depistate cu această variantă în curs de investigare.

Ea conţine două mutaţii în proteina spike. Ceea ce înseamnă că poate scădea eficienţa anticorpilor.

Un cercetător din Marea Britanie a declarat că până acum vaccinurile au rămas eficiente în toate cazurile severe COVID-19.

Medicul infecţionist, Adrian Marinescu, spune că, pentru a oferi un răspuns clar, trebuie mai întâi studiat răspunsul sistemului nostru imunitar în urma infecţiei cu această tulpină.

„Din ceea ce avem până în acest moment, în raport cu cele câteva variante virale, într-adevăr nu există motive de îngrijorare care să vorbească de vreo ineficienţă a variantelor de vaccin existente”, a declarat Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balş.

Cercetătorii sunt îngrijoraţi de faptul că această variantă nouă de virus ar putea fi mai infecţioasă decât celelalte existente.

Totuşi, Adrian Marinescu este optimist că vaccinul rămâne functional în faţa noii variante de coronavirus.

„Actuala campanie de vaccinare poate să meargă în continuare aşa cum a fost stabilită. Companiile producătorare de vaccin iau în calcul această variantă că la un moment dat vor fi şi mutaţii care să interfereze”.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici