Noul ghid al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor: Cei care au primit a doua doză de vaccin COVID-19 pot socializa fără mască în anumite condiţii

  • Americanii care au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 se pot întâlni cu bunicii şi prietenii fără să poarte masca de protecţie sau să menţină distanţarea socială, conform unui nou ghid lansat de CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) şi prezentat de abc News.
  • Noul ghid CDC menţionează, de asemenea, că persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin nu mai trebuie să intre în carantină sau să se testeze în caz că intră în contact cu o persoana infectată cu SARS-CoV-2 şi nu prezintă simptome.
1275 afișări
Imaginea articolului Noul ghid al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor: Cei care au primit a doua doză de vaccin COVID-19 pot socializa fără mască în anumite condiţii

Americanii care au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 se pot întâlni cu bunicii şi prietenii fără să poarte masca de protecţie sau să menţină distanţarea socială, conform unui nou ghid lansat de CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) şi prezentat de abc News.

Reprezentanţii CDC sunt de părere că cei care au deja două săptămâni de la rapelul Pfizer sau Moderna, sau au primit doza unică de la Johnson&jJohnson, se pot vedea fără griji cu prietenii şi familia, dacă şi ei sunt vaccinaţi, şi pot să nu poarte mască. Dacă, în schimb, cei vizitaţi nu au fost vaccinaţi încă împotriva COVID-19, trebuie în continuare menţinută distanţarea şi masca este obligatorie, mai ales dacă persoanele implicate prezintă şi alte afecţiuni medicale.

”Dacă tu şi un prieten sau un membru al familiei sunteţi vaccinaţi, puteţi sta fără mască. Îţi poţi vizita bunicii fără grijă, mai ales dacă şi ei sunt vaccinaţi”, spune directorul CDC, doctorul Rochelle Walensky.

În cazul grupurilor în care unii sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 şi alţii nu, Walensky spune că e mai complicat. Persoanele vaccinate se expun unor riscuri mai mici dacă aleg să nu poarte mască în spaţiile închise. Însă, ei pot fi purtători asimptomatici ai virusului şi îl pot transmite dacă în preajma lor se află persoane nevaccinate.

Noul ghid CDC menţionează, de asemenea, că persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin nu mai trebuie să intre în carantină sau să se testeze în caz că intră în contact cu o persoana infectată cu SARS-CoV-2 şi nu prezintă simptome.

Directorul CDC îi roagă pe americani să rămână în continuare atenţi şi să poarte mască în public şi spaţiile aglomerate, să menţină distanţarea socială şi să aibă grijă să nu îi expună pe cei vulnerabili. ”Ştim că toţi vor să se vaccineze pentru a putea face din nou ce le place”, a spus Walensky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici