Numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta a COVID-19 în România. INSP anunţă o creştere de la 1,5% la 13%

  • Peste 260 de infectări cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până acum în România.
  • Infectările cu tulpina Delta au crescut de la 1,5% la 13%.
  • Anunţul a fost făcut de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
5474 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta a COVID-19 în România. INSP anunţă o creştere de la 1,5% la 13%

Potrivit raportului INSP transmis marţi, până la 1 august au fost raportate 2.610 secvenţieri. Din acestea au fost confirmate 2.009 cazuri de variante SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Rata de confirmare cu noi variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare este de 77%.

Dintre cele 2.009 cazuri, 262 sunt cu tulpina Delta, 23 cu tulpina Gamma, 11 cu tulpina Beta şi 1.713 cu tulpina Alpha.

În privinţa cazurilor confirmate cu tulpina Delta, INSP anunţă un trend crescător, de la 1,5% în urmă cu două luni la 13% în ultima săptămână din luna iulie.

Din cele 262 de cazuri cu varianta Delta, 42% (110 cazuri) se află în 56 focare, dintre care 48 familiale (77 cazuri) şi opt de colectivitate (33 cazuri), din Bucureşti (11) şi 13 judeţe: Argeş (5), Bacău (3), Braşov (1), Brăila (1), Botoşani (1), Călăraşi (5), Constanţa (2), Dolj (5), Ilfov (6), Iaşi (10), Olt (1), Teleorman (3) şi Timiş (2).

Dintre focare, pentru opt a fost menţionat istoric de călătorie în Finlanda (1), India (3), Italia (1), Spania (1), Turcia (1), UK (1).

Pentru 35% (92 cazuri) nu s-a putut face o o legătură epidemiologică.

18% din cazuri, respectiv 46, sunt cazuri sporadice şi au istoric de călătorie sau de şedere la lucru în alte ţări.

Dintre cele 262 cazuri confirmate cu varianta Delta, 50 de persoane (19%) fuseseră vaccinate. Dintre ele, trei erau vaccinate incomplet şi 47 erau complet vaccinate.

Au fost înregistrate 14 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta în judeţele Argeş, Bacău (2), Iaşi (3), Olt, Bucureşti, Botoşani, Constanţa, Mureş (2), Vâlcea, Satu Mare

CITEŞTE AICI: Date INSP despre situaţia românilor vaccinaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici