Veşti bune pentru viitoarele mame. O asistentă vaccinată anti-COVID a născut un bebeluş cu anticorpi dezvoltaţi

  • O asistentă din sudul Floridei a născut un bebeluş cu anticorpi pentru COVID-19.
  • Femeia a fost vaccinată în ianuarie cu serul Moderna, când era însărcinată în 36 de săptămâni.
1214 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru viitoarele mame. O asistentă vaccinată anti-COVID a născut un bebeluş cu anticorpi dezvoltaţi

Femeia a primit prima doză din vaccinul produs de Moderna în ianuarie, la 36 de săptămâni de sarcină, apoi l-a născut pe bebeluş, iar doi medici au constatat că acesta are anticorpi Covid-19, scrie The Guardian.

Concluziile celor doi medici, Paul Gilbert şi Chad Rudnick, au apărut deocamdată într-un articol şi mai trebuie verificate.

Paul Gilbert şi Chad Rudnick au spus că femeia, angajată în domeniul sănătăţii, deci în prima linie, a născut o fetiţă puternică şi sănătoasă la trei săptămâni după vaccin. Sângele bebeluşului a fost analizat din cordonul ombilical, fiind astfel detectaţi anticorpii.

Astfel, există potenţial de protecţie şi reducere a riscului de infecţie din Sars-CoV-2 datorită vaccinării mamei.

„Din câte ştim, acesta este primul caz din lume raportat al unui nou-născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert: „Am testat cordonul ombilical al bebeluşului pentru a vedea dacă anticorpii au trecut de la mamă la bebeluş, ceea ce vedem că se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinii”.

Este nevoie de cercetări suplimentare pentru a se afla dacă sugarii sunt protejaţi de aceşti anticorpi, astfel că cei doi medici îi îndeamnă pe ceilalţi să creeze registre de sarcină şi alăptare şi să facă studii de eficacitate şi siguranţă ale vaccinurilor Covid-19 la femeile însărcinată şi care alăptează.

„Studiile ulterioare trebuie să determine cât va dura această protecţie”, a spus Chad Rudnick.

CITEŞTE AICI - Studiile confirmă: femeile gravide vaccinate COVID-19 pot transmite copiilor anticorpi şi după o singură doză

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici