OMS: Cea mai mare ameninţare nu este virusul în sine, ci lipsa solidarităţii globale şi a conducerii

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lipsă de conducere globală este foarte periculoasă în contextul pandemiei, relatează BBC.
  • "Lumea are nevoie disperată de unitate naţională şi solidaritate globală. Politizarea pandemiei a exacerbat-o", a declarat şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un forum virtual de sănătate.
  • Aproape nouă milioane de oameni au fost infectaţi şi aproximativ 470.000 au murit.
1014 afișări
Imaginea articolului OMS: Cea mai mare ameninţare nu este virusul în sine, ci lipsa solidarităţii globale şi a conducerii

OMS : Cea mai mare ameninţare nu este virusul în sine, ci lipsa solidarităţii globale şi a conducerii

"Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine ci lipsa solidarităţii globale şi a leadershipului global", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a precizat că anumite părţi ale reglementărilor internaţionale de sănătate trebuie consolidate. Directorul OMS a mai spus că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că lumea a învăţat cu greu modul în care sistemele puternice de asistenţă medicală sunt „fundamentul securităţii globale de sănătate şi al dezvoltării sociale şi economice”.

OMS a precizat că pandemia continuă să crescă în numere, iar efectele sale atât economice cât şi de altă natură ar putea fi resimţite zeci de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici