OMS, sceptică în privinţa vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Rusia. Moscova a anunţat că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la prudenţă în ceea ce priveşte vaccinul dezvoltat de ruşi.
  • OMS cere Rusiei să respecte toate cele trei etape de testare.
  • Ieri, Moscova a anunţat că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei.
2862 afișări
Imaginea articolului OMS, sceptică în privinţa vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Rusia. Moscova a anunţat că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei

OMS, sceptică în privinţa vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Rusia. Moscova a anunţat că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei

OMS a cerut, marţi, Rusiei să urmeze toate etapele de testare a vaccinului împotriva noului virus. Avertizarea organizaţiei vine după ce Moscova a anunţat că pregăteşte vaccinarea în masă a populaţiei, scrie BBC.

"Uneori, cercetătorii individuali pretind că au găsit ceva, ceea ce e o veste bună, dar între a găsi şi a avea un indiciu că ar putea fi un vaccin care să funcţioneze, e o mare diferenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva noului coronavirus, în luna octombrie, cu toate că vaccinul nu a trecut toate fazele de testare.
Vaccinul rus nu se află pe lista OMS a celor şase vaccinuri care au ajuns în faza 3 de testare, care implică un grup de control care primeşte un placebo, şi stabileşte dacă vaccinaţii sunt mai protejaţi de infectare decât cei care nu au fost vaccinaţi.

Rusia nu a publicat date ştiinţifice privind testarea vaccinurilor sale, iar pretinsa siguranţă şi eficacitate nu poate fi verificată. Prin urmare, criticii spun că presiunea ţării pentru un vaccin vine pe fondul presiunii politice din partea Kremlinului, care doreşte să înfăţişeze Rusia ca o forţă ştiinţifică globală.

Vaccinul dezvoltat de institutul Gamaleya din Moscova se află abia în prima fază de testare. Pe de altă parte, oficialii ruşi susţin că vaccinul a ajuns în stadii avansate de dezvoltare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici