Pandemia COVID-19 accelerează. Directorul OMS, Tedros Adhanom: „Un milion de cazuri de coronavirus în doar 8 zile”

  • Potrivit OMS, pandemia de coronavirus accelerează rapid
  • Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Ultimul milion de cazuri a fost semnalat în numai opt zile”
  • Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul de răspândire al COVID-19
26465 afișări
Imaginea articolului Pandemia COVID-19 accelerează. Directorul OMS, Tedros Adhanom: „Un milion de cazuri de coronavirus în doar 8 zile”

Sursa FOTO: Profimedia

Mai mult decât o criză a sănătăţii, pandemia de coronavirus este o „criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Vom resimţi efectele COVID-19 decenii întregi”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o conferinţă de presă organizată în format virtual.

Consecinţele grave din planul economic au determinat tot mai multe state să relaxeze măsurile de protecţie, în unele cazuri fiind vorba despre decizii premature. 

OMS: Cea mai mare ameninţare nu este virusul în sine, ci lipsa solidarităţii globale

"Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine ci lipsa solidarităţii globale şi a leadershipului global", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a precizat că anumite părţi ale reglementărilor internaţionale de sănătate trebuie consolidate. Directorul OMS a mai spus că toate ţările trebuie să facă din asistenţa medicală universală o prioritate, avertizând că lumea a învăţat cu greu modul în care sistemele puternice de asistenţă medicală sunt „fundamentul securităţii globale de sănătate şi al dezvoltării sociale şi economice”.

„Evenimentele religioase contribuie la răspândirea coronavirusului”

Multe ţări care au reuşit să reducă rata de transmitere a noul coronavirus înregistrează acum o creştere a cazurilor din cauza evenimentelor religioase şi a altor adunări ce prezintă un grad de vulnerabile, a spus Maria Van Kerkhove, oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Reuters. CITEŞTE AICI MAI MULT

Lumea a intrat „într-o fază periculoasă”

Săptămâna trecută, OMS avertizase că lumea a intrat ”într-o fază periculoasă”. Specialiştii în Sănătate pun această evoluţie primejdioasă pe seama relaxării restricţiilor. Joi, OMS identificase 150.000 de noi cazuri de coronavirus, un record al infectărilor zilnice de până la acea dată. CITEŞTE AICI MAI MULT

„A durat trei luni până la depăşirea primului milion de cazuri confirmate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în numai opt zile”, a subliniat luni directorul OMS.

Până acum, la nivel mondial au fost confirmate peste 9 milioane de cazuri de coronavirus şi mai mult de 472.000 de decese, arată Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici