Permisul de sănătate devine obligatoriu de azi în Italia

  • De vineri, toţi salariaţii din Itaia sunt obligaţi să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus înainte de a intra la serviciu.
  • Măsura ar putea induce o penurie de personal în unele industrii.
4834 afișări
Imaginea articolului Permisul de sănătate devine obligatoriu de azi în Italia

Sursa foto: profimedia

Măsura, o extindere a „permisului verde" introdus în luna august, impune lucrătorilor din sectorul public şi privat să fi fost dublu vaccinaţi, să prezinte dovada unui test negativ efectuat în ultimele 48 de ore sau să se fi recuperat recent de la Covid-19, scrie The Guardian.

Cei care nu respectă regulile riscă să fie suspendaţi fără plată sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro. Angajatorii riscă amenzi dacă nu verifică personalul.

Mai mult de 80% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani din Italia a fost vaccinată de două ori, iar majoritatea italienilor au acceptat cu uşurinţă permisul verde, care este necesar şi pentru a lua masa în restaurante, pentru a intra în muzee, teatre şi cinematografe, precum şi pentru a fi folosit în avioane şi trenuri.

Cu toate acestea, protestele faţă de regula privind locul de muncă au luat amploare în ultimele săptămâni, iar o demonstraţie din Roma, la sfârşitul săptămânii trecute, a devenit violentă, grupurile neofasciste exploatând nemulţumirea.

Motivul care stă la baza impunerii permisului verde al Italiei este creşterea numărului de vaccinări şi limitarea infecţiilor.

Confindustria, grupul de lobby al mediului de afaceri italian, susţine ferm măsura de la locul de muncă. Cu toate acestea, diverse industrii invocă un potenţial deficit de personal începând de vineri, pentru că lucrătorii intră în grevă sau pur şi simplu aleg să stea acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici