Proceduri draconice la intrarea în Coreea de Sud. Păţania unui turist

  • Un expert în Sănătate Publică din România a povestit pe Facebook păţania unui turist la intrarea în Coreea de Sud şi a explicat de ce ţara asiatică are un control atât de bun al pandemiei.
2591 afișări
Imaginea articolului Proceduri draconice la intrarea în Coreea de Sud. Păţania unui turist

Proceduri draconice la intrarea în Coreea de Sud, prin ochii unui expert român în Sănătate Publică

Răzvan Cherecheş a povestit pe Facebook că păţania lui Raphael Rashid. Acesta a călătorit cu avionul de la Londra la Coreea de Sud unde locuieşte. El spune că în timpul zborului a completat multiple documente, inclusiv pentru carantină, iar la sosirea pe aeroport a fost nevoit să parcurgă numeroase proceduri.

Astfel, la intrarea în terminal erau scanere de temperatură, iar oficialii aveau deja numele său pe lista persoanelor venite din Marea Britanie. Lui Cherecheş i s-a cerut să arunce masca KF-94 pe care o purta şi a primit o mască mai fixă, modelul 3M KF-95. Rashid a mai povestit că i s-a recoltat probă pentru testul COVID-19 chiar pe pistă, deşi avea certificat că este negativ, iar după testare, a trecut prin filtrul de imigrare, unde i s-a cerut să-şi instalez pe telefon o aplicaţie de carantină. Aceasta include numărul de paşaport şi numărul de telefon, verificarea telefonică fiind făcută pe loc de un oficial.

Tot în aeroport, înainte de recuperarea bagajului, lui Rashid i s-a verificat certificatul cu rezultatul negativ din Marea Britanie şi apoi a fost dus cu autobuzul la Staţia de Carantină, unde a primit un separeu. Acolo a aşteptat rezultatul şase ore, perioadă în care a primit cina. Deoarece primul rezultat nu era clar, a fost recoltată o nouă probă şi a fost izolat într-o cameră cu presiune negativă unde a aşteptat alte zece ore.

Mesele au fost aduse în cutii şi lăsate între uşa externă şi cea internă, a mai povestit Răzvan Cherecheş, care spune că într-un final, Rashid a primit rezultatul negativ al testului. Ca urmare, a fost dus înapoi la aeroport, unde a fost trecut în registrul celor care au ieşit din carantină şi i s-a chemat un taxi de carantină, şoferul fiind separat de pasageri. În tot acest timp, oficialii au purtat costum de protecţie, iar procedurile au continuat şi acasă.

„Când am ajuns acasă, a trebuit să contactez centrul local de sănătate şi să explic unde am fost şi procedurile prin care am trecut şi că sunt izolat la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Zilnic trebuie să introduc în app-ul de carantină temperatura şi simptomele (sau absenţa lor) - oficialii ne vizitează acasă dacă ratăm o zi", a spus turistul. 

Concluzia îi aparţine lui Răzvan Cherecheş: „Acum ştim de ce are Coreea de Sud un control atât de bun al pandemiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici