Replică extrem de dură a redactorului şef al Bild pentru preşedintele chinez Xi Jinping: ”Închideţi ziarele critice, dar nu şi tarabele cu supă de liliac. Coronavirusul va fi sfârşitul tău politic”

Criticile la adresa Chinei se înmulţesc pe zi ce trece. Şi acestea nu vin doar la nivel guvernamental sau oficial.

4899 afișări
Imaginea articolului Replică extrem de dură a redactorului şef al Bild pentru preşedintele chinez Xi Jinping: ”Închideţi ziarele critice, dar nu şi tarabele cu supă de liliac. Coronavirusul va fi sfârşitul tău politic”

Replică extrem de dură a redactorului şef al Bild pentru preşedintele chinez Xi Jinping: ”Închideţi ziarele critice, dar nu şi tarabele cu supă de liliac. Coronavirusul va fi sfârşitul tău politic”

Guvernul de la Beijing este arătat cu degetul de restul lumii pentru că nu a ştiut să gestioneze situaţia de la Wuhan, a ascuns informaţii şi astfel s-a ajuns la pandemie. Dar nu doar oficialii altor state îi critică pe chinezi, ci şi jurnaliştii.
 
Julian Reichelt, redactorul şef al cotidianului german ”Bild”, a publicat o scrisoare deschisă extrem de dură la adresa preşedintelui chinez Xi Jinping. Reacţia şefului Bild vine ca urmare a unei reacţii a Ambasadei Chinei în Germania care s-a arătat deranjată de un articol în care se vorbea despre plata unor despăgubiri care urmare a pandemiei de coronavirus.
 
”Conduceţi prin control. Nu ai fi preşedinte fără control. Monitorizezi totul, fiecare cetăţean, dar refuzi să monitorizezi pieţele umede, bolnave, din ţara ta. Închideţi toate ziarele şi siteurile critice la regulile voastre, dar nu şi tarabele unde se vinde supa de liliac. Nu numai că îţi supraveghezi populaţia, dar o pui şi în pericol şi, odată cu ea şi restul lumii.
 
Ziarul Washington Post a scris că laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul în lilieci, dar fără să menţină cele mai înalte standarde de siguranţă. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?
 
Plănuieşti să consolidezi China printr-o boală pe care ai exportat-o. Nu vei reuşi. Mai devreme sau mai târziu, Coronavirus va fi sfârşitul tău politic”, au fost printre cele mai dure mesaje transmise de Julian Reichelt liderului de la Beijing prin intermediul scrisorii deschise.
 
Bild nu este doar cel mai citit ziar din Germania, ci şi din întreaga Europă. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici