Republica Moldova intră în stare de urgenţă până în 15 ianuarie 2021. Restricţiile impuse pentru limitare răspândirii COVID-19

  • Republica Moldova intră în stare de urgenţă ca urmare a creşterii cazurilor de COVID-19.
  • Autorităţile de peste Prut au decis impunere stării de urgenţă din 30 noiembrie până în 15 ianuarie 2021.
2772 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova intră în stare de urgenţă până în 15 ianuarie 2021. Restricţiile impuse pentru limitare răspândirii COVID-19
 

Bilanţ COVID-19 Moldova:

  • 1246 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova.
  • Total teste efectuate – 3115 dintre care primar – 2713 şi repetat – 402.
  • Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 104 140 cazuri.
  • Total teste efectuate – 3115 dintre care primar – 2713 şi repetat – 402.
  • Din numărul total de cazuri, 91 sunt lucrători medicali: medici-31, asistenţi medicali-45, personal auxiliar-15.
  • 2250 de persoane au decedat în urma infectării cu noul coronavirus.
  • În total, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 3650 pacienţi confirmaţi cu infecţia COVID-19, dintre care 271 în stare extrem de gravă (49 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată).
 

Restricţiile:

1. Se interzice, începînd cu data de 28 noiembrie 2020, activitatea localurilor de tip disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc
 
2. Se interzice activitatea restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor în intervalul orelor 22.00 - 07.00.
 
3. Se interzice organizarea şi desfăşurarea- conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor.
 
4. Se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.
 
5. Se dispune conducătorilor instituţiilor publice şi private stabilirea unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii instituţiei şi a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la serviciu. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanţă.
 
Hotărârea Comisiei Naţională Extraordinară de Sănătate Publică din Republica Molvova va intra în vigoare începând de la data de 30 noiembrie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici