Restricţii în Bucureşti. De când intră în vigoare. Noile măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19, implementate de CMBSU

  • Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că vineri dimineaţa se întruneşte Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a implementa în Capitală măsurile decise la nivel central.
  • Guvernul a modificat, joi seara, printr-o hotărâre de guvern lista restricţiilor care se impun automat în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid-19 în localităţi.
  • Capitala are o incidenţă de peste 6,5 la mie.
20134 afișări
Imaginea articolului Restricţii în Bucureşti. De când intră în vigoare. Noile măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19, implementate de CMBSU

Restricţii în Bucureşti. CMBSU se întruneşte astăzi pentru a implementa noile măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Lista restricţiilor

UPDATE Schimbare de ultim moment: Noile restricţii nu mai intră în vigoare din acestă seară. Noua dată de la care vor fi implementate

Premierul Florin Cîţu anunţă că restricţiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului scurt de implementare.

Ştire iniţială

 Conform măsurilor decise la nivel naţional Capitala se încadrează în măsurile pentru localităţile cu o incidenţă mai mare de 4 la mie:

  • Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
  • Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În şedinţa CMBSU autorităţile locale pot lua măsuri suplimentare.

Într-o declaraţie de seara trecută prefectul Alin Stoica a spus că STB a făcut propuneri pentru mijloacele de transport în comun. Astfel, călătorii vor fi informaţi cu privire la obligativitatea purtării măştii şi păstrarea distanţei.

„STB a făcut propuneri care vor fi supuse aprobării CMBSU pentru monitorizarea numărului de călători în timp real şi cu forţele proprii pe care le iau şi cu stabilirea fluxurilor de intrare / ieşire, să se intre prin uşa din faţă, să se iasă prin uşa din spate”, a spus prefectul Capitalei.

Întrebat la ce oră s-ar putea aplica restricţiile în Capitală, Stoica a spus că acestea vor intra în vigoare de vineri seara.

Prefectul a precizat că există baza legală de a închide operatorii economici care au abateri repetare în nerespectarea măsurilor dispuse în pandemie, până la 6 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici