România riscă să devină focarul Covid al Europei. Tătaru: ţara noastră ar putea fi băgată în carantină de UE

  • În statele europene se discută deja despre problema românilor şi a bulgarilor nevaccinaţi, care ar putea deveni focarele de infectare cu Covid ale continentului.
  • Apariţia unor restricţii pe care ţările UE să le impună României şi Bulgariei este foarte probabilă, a avertizat medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.
  • România are în acest moment 27,46% din populaţie vaccinată, iar Bulgaria -15,76%. Media Uniunii Europene este deja la peste 60%.
10863 afișări
Imaginea articolului România riscă să devină focarul Covid al Europei. Tătaru: ţara noastră ar putea fi băgată în carantină de UE

România, băgată în carantină de UE?

Nelu Tătaru avertizează că „restricţiile nu vor întârzia să apară“, pentru că, în timp ce restul Uniunii Europene se grăbeşte să-şi imunizeze populaţia pentru a se pune la adăpost de cazurile grave de Covid, în România „mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie“.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii. afirmă că pandemia nu se va încheia înainte să imunizăm şi noi 60-70% din populaţie. Dar, în ritmul actual, ţinta va fi atinsă abia în 2023.

„State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie (…)

Vedeam un studiu din Danemarca, ţară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, şi îşi făceau griji de ceilalţi comunitari, românii şi bulgarii, care ar putea să întreţină această pandemie. Sunt discuţii şi sunt studii pe care fiecare stat şi le face, dar restricţiile nu vor întârzia să apară”, a comentat Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici