Românii care intră în Cehia nu mai trebuie să stea în carantină. Autorităţile au revizuit lista ţărilor de risc

Autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru persoanele care sosesc din România, prin includerea României în categoria statelor cu risc mediu de infectare (lista portocalie).

409 afișări
Imaginea articolului Românii care intră în Cehia nu mai trebuie să stea în carantină. Autorităţile au revizuit lista ţărilor de risc

Sursa foto: profimedia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că măsurile au intrat în vigoare de luni.

Principalele modificări vizează eliminarea obligativităţii carantinării şi a celei de-a doua testări în termen de 5 zile de la sosirea în Cehia.

Astfel, începând de luni, 24 mai, persoanele care sosesc din România pot intra pe teritoriul Cehiei cu condiţia:

1. completării, anterior sosirii în Cehia, a Formularului Electronic de Localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz

2. prezentării la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte sau a unui test antigen efectuat cu cel mult 24 de ore anterior plecării spre Cehia

3. purtării unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent sau o mască chirurgicală de unică folosinţă în afara domiciliului, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Cehia.

Totodată, persoanele care sosesc din România şi tranzitează teritoriul ceh în maximum 12 ore sunt exceptate de la obligaţiile completării Formularului Electronic de Localizare şi prezentării rezultatului negativ al testării pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul ceh. Rămâne obligatorie purtarea unei măşti respiratorii FFP2 sau echivalent în locurile publice.

MAE subliniază că, în continuare, nu sunt permise călătoriile în Cehia în scop turistic.

Rămâne în vigoare obligativitatea studenţilor, elevilor şi lucrătorilor de a prezenta unităţii de învăţământ, respectiv angajatorului rezultatul negativ al unui test înainte de începerea activităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici