Salvamarii din Constanţa devin eroi şi pe timpul iernii, de data aceasta pentru bolnavii COVID-19

  • Salvamarii au donat Spitalului de Boli Infecţioase 150 de cutii cu Arbivir, traitement împotriva infecţiei cu noul Coronavirus
  • Pastilele au fost aduse din Republica Moldova, din oraşul Cahul
  • Astăzi au fost confirmate pozitiv cu Sars-Cov-2 313 persoane din judeţul Constanţa
3045 afișări
Imaginea articolului Salvamarii din Constanţa devin eroi şi pe timpul iernii, de data aceasta pentru bolnavii COVID-19

Salvamarii din Constanţa devin eroi şi pe timpul iernii, de data aceasta pentru bolnavii COVID-19

Un transport de medicamente destinat pacienţilor cu COVID a fost adus la Constanţa de către salvamari. Arbivirul este un antiviral folosit cu succes şi fără reacţii adverse, în lupta împotriva Covid-19. Salvamarii au procurat 150 de cutii de medicamente.

Arbivirul a fost adus din Republica Moldova.

Gabriel Bălan - Preşedintele Asociaţiei Salvamarilor: Substanţa activă este în protocolul Ministerului Sănătăţii am înteles, l-am adus şi-l donăm Spitalului de Boli Infecţioase fiindcă e nevoie în acest moment.

Pentru că numărul de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele două săptămâni, provizia de medicamente trebuie refăcută constant.

Arbivir este un remediu antiviral şi se utilizează în tratamentul gripelor şi infecţiilor respiratorii virale acute, inclusiv complicate. La Constanţa medicii infecţionişti îl administrează bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase. Cea mai apropiată ţară în care se găsea acest medicament a fost Republica Moldova.

Gabriel Bălan - Preşedintele Asociaţiei Salvamarilor: A durat foarte mult să ajungem acolo fiindcă şi Moldova are restricţii de carantinare. Noi am încheiat un contract cu o farmacie din Cahul de asistenţă pentru un transport umanitar, cei de la graniţă au luat în considerare şi doar a fost vorba de câteva ore de la Galaţi pănă la Cahul. Au luat medicamentele din farmacie şi le-au adus acasă.

Nicu Zderea – SALVAMAR: Am urcat în maşină ieri dimineaţa, la ora 5 am ajuns la Cahul, la Cahul am procurat aceste medicamente după care am revenit înapoi în ţară.

Alex Zderea - SALVAMAR: Sunt mândru că pot să ajut şi iarna pentru că noi iarna suntem uitaţi de lume, nu ne mai ştie nimeni şi sunt mândru că am putut să particip la această acţiune şi am putut să ajut oamenii.

Reamintim că astăzi au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus 9460 de persoane, dintre care 313 în judeţul Constanţa.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici