Şase greşeli grave, făcute de ţări, care au dus la pandemia COVID-19

COVID-19 a fost declarată pandemie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar boala a ajuns la acest nivel pe fondul unor erori grave făcute de ţări de pe mai multe continente, transmite publicaţiile The Guardian şi Business Insider.

22281 afișări
Imaginea articolului Şase greşeli grave, făcute de ţări, care au dus la pandemia COVID-19

Şase greşeli grave, făcute de ţări, care au dus la pandemia COVID-19

Cea mai mare greşeală a fost, de departe, decizia Chinei de a ascunde existenţa virusului, apărut în Wuhan, la sfârşitul anului trecut. Iniţial, cercetătorii din statul asiatic nu au preconizat ce dezastru va urma. Autorităţile au încercat să îi reducă la tăcere pe toţi cei care vorbeau despre boală şi au pedepsit un doctor, Li Wenliang, care a încercat să arate lumii pericolul. Medicul a murit ulterior din cauza virusului.

Echipajului şi pasagerii unei nave de croazieră, Diamond Princess, au fost puşi în carantină direct pe vas, o ideea care a fost regretată ulterior de Ministerul Sănătăţii din Japonia. Nava a devenit un focar de infecţie. „Recunosc, politica noastră de izolare nu a fost perfectă. Niciun loc nu este perfect cu excepţia unui spital”, a declarat Yosuke Kita, minustrul japonez al Sănătăţii. Ulterior, oamenii au fost lăsaţi să părăsească vasul, dar 23 de persoane nu au fost testate corect.

În Italia, un bărbat infectat cu 2019-nCoV a fost lăsat să aştepte, la un spital din Lombardia, 36 de ore pe 19 februarie înainte de a fi văzut de un medic. În tot acest timp, pacientul a interacţionat cu personal medical şi membri ai familiei. Tot în Italia, planurile de carantină pentru zona de nord au fost făcute publice mai devreme de o publicaţie, iar oamenii au început să „fugă” din zonele care urmau să fie închise.

În Marea Britanie i s-a permis unui profesor de matematică care lucra în Wuhan să se întoarcă acasă pe 26 ianuarie. Bărbatul nici măcar nu a fost testat pentru coronavirus. Tot Marea Britanie le-a permis la patru cetăţeni, care veneau de pe nava Diamond Princess, să revină în ţară deşi rezultatele testelor lor pentru virus nu erau disponibile încă.

Primul avion cu cetăţeni americani întorşi din Wuhan a fost aşteptat, pe 29 ianuarie, de cadre medicale care nu purtau echipamente de protecţie şi care nu fuseseră nici instruite pentru astfel de situaţii. Apoi, o femeie aflată în carantină într-un spital din San Diego a fost lăsată să plece, deşi venea din Wuhan şi avea simptomele bolii. Ulterior, a fost internată din nou şi testul pentru coronavirus a fost pozitiv.

În Coreea de Sud, o biserică a organizat, pe 20 februarie, căsătorii în masă deşi ţara era afectată de COVID-19. Celor 6.000 de persoane participante li s-a cerut să îşi dea jos măştile de pe faţă în timp ce spuneau rugăciuni.

Peste 126.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV. Dintre acestea, peste 4.600 au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici