Se schimbă modul de calcul al ratei de incidenţă COVID-19. Noua formulă, anunţată de Ministerul Sănătăţii

  • Ministerul Sănătăţii schimbă modul de calcul al ratei de incidenţă COVID-19
  • Modificarea ar putea duce la o creştere a ratei de infectare
  • Autorităţile discută şase indicatori de calcul ai grilei de carantinare
7863 afișări
Imaginea articolului Se schimbă modul de calcul al ratei de incidenţă COVID-19. Noua formulă, anunţată de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii schimbă modul de calcul al ratei de incidenţă COVID-19. Secretarul de stat, Andreea Moldovan, vine cu lămuriri despre cum va fi calculată incidenţa.

Ea spune că va fi luat în considerare acelaşi interval de 14 zile, dar care se opreşte cu 3 zile înainte de raportare. Aşa cum se face acum, nu sunt incluse şi testele care n-au fost raportate imediat de laboratoare sau cele care n-au fost alocate pe judeţe şi localităţi.

Secretarul de stat mai spune că modificarea ar putea duce la o creştere a ratei de infectare, dar că va fi una uşoară.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care zilele trecute acuza fostul Guvern de „articifii” în calcului incidenţei COVID-19, bate acum în retragere. El spune nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel şi că unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs.

„Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”, scrie, pe Facebook, ministrul.

Autorităţile discută acum şi despre şase indicatori de care să depindă instituirea carantinei într-o localitate. O concluzie trebuia trasată marţi, dar nici până acum nu ştim ce decizie s-a luat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici