Video Ludovic Orban: ”La începutul săptămănii viitoare vom avea capacitatea de 2000 de teste pe zi. Am achiziţionat 20 de PCR-uri la nivel naţional”

  • Ludovic Orban şi Nelu Tătaru au discutat, într-o şedinţă la minister, despre măsurile care vor fi luate în continuare în contextul pandemiei
  • Nelu Tătaru este noul ministru al Sănătăţii
  • Victor Costache a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii în cursul zilei de ieri
4245 afișări
Cele mai importante declaraţii făcute de premierul Ludovic Orban:
 
Am urmarit toate masurile care au dat rezultate, nu numai in China, ci si in alte tari si incercam sa aplicam toate masurile care au dat rezultate pozitive
 
Orice persoana trebuie sa respecte formularile recomandate de specialisti si sa respecte deciziile impuse. Orice persoaana trebuie sa respecte regulile, recomandarile date de specialisti si masurile care s-au luat de autoritati. Orice om trebuie sa aibe grija de el si de cei din juriul sau.
 
Daca un om are o istorie de calatorii international, daca a intrat in contact cu un pacient diagnosticat pozitiv, normal ca trebuie tratat ca un potential pacient infectat. 
 
Voi chema partidele politice parlamentare la consultari si impreuna vom lua decizia alegerilor.
 
Este o ancheta in derulare cu privire la achizitiile facute de o firma care nu ar fi putut avea capacitatea sa faca aceste achizitii dar aştept rezultatele anchetei.
 
Domnul Flutur e tratat in spital ca orice pacient. Orice speculatie legata de acest subiect e o speculatie cinica. Flutur este diagnosticat pozitib si este tratat ca orice om la spitaluil din Suceava
 
Va readuc aminte ca Romania a mai avut o specificitatea care nu a exisat in alte tari europene. In Romania s-au intros peste 200.000 de romani, cei mai multi din tari grav afectate de epidemie. Avem o mortalitate foarte mica fata de alte tari, multe decese sunt provocate de alte afectiuni. La inceputul saptamanii viitoare vom avea capacitatea de 2000 de teste. Unifarm a cumparat teste pentru a putea face mai multe teste. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa distribuie  kiturile de testare pentru a creste capacitatea de testare.
 
Am achizitionat 20 de PCR-uri la nivel national. Capacitatea noastra de diagnosticare va creste constant. Exista o procedura pentru testarea persoanelor si o priotitizare. Spitalele care sunt in prima lini nu au aparut cazuri de imbolnaviri. Au aparut cazuri mai ales in spitalele de coordonare locala. Spitale care sunt in prima linie in lupta ci corona nu au aparut imbolnaviri, au aparut cazuri in spitale din subordonare locala au fost de şvina managerii locali si precaritatea mijloacelor de protejare a medicilor.
 
Am discutat priorităţile pentru Ministerul Sănătăţii in perioada urmatoare. Obiectivul nostru e acela de a apara sanatatea. Am discutat despre urgenta achizitionarii echipamentelor de protectie .Am incredere in capacitatea domnului ministru Tatatru de a face fata provocarilor. Dommul Tataru e in dispozitvul de lupta contra epidemiei. Avem 2 directii: preventia si tratarea. La nivelul unitatilor sanitare vom asigura tot ce e necesar. Avem grija de personalul nostru. Uitati-va la date. Avem sub 1000 de pacienti bolnavi cu covid. Romania a luat masuri extrem de serioasse. Romania a avut o specificitate care nu a existat in alte tari. S-au intors peste 200.000 de romani din tarile grav afectate de virus.
 
Cele mai importante declaraţii făcute de Nelu Tătaru:
 
Avem grijă de personalul nostru, trebuie să avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi şi cazuri mai grele, vor fi cazuri critice. 
 
Aproape 150 de cadre sanitare, din unităţi de pe întreg teritoriul României s-au infectat cu noul coronavirus la serviciu. Cel mai mare focat este la Suceava, unde aproate 100 de medici, asistente şi infirmiere au avut test pozitiv pentru Covid-19.
 
La nivel local trebuie schimbate multe lucruri. Vor veni săptămâni mai grele
 
 
Premierul Ludovic Orban are la această oră o întâlnire de lucru cu noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Încă din şedinţa de guvern de ieri, premierul i-a cerut noului ministru să convoace o şedinţă la minister, pentru a stabili noi măsuri care vor fi luate în continuare în contextul pandemiei Covid-19.
 
După şedinţa de lucru, Ludovic Orban şi Nelu Tătaru vor prezenta noile măsuri, într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici