Seria de 24 de zile fără cazuri de coronavirus s-a încheiat în Noua Zeelandă. S-au înregistrat două noi infectări

  • Noua Zeelandă a declarat marţi că are două cazuri noi de coronavirus, ambele legate de călătoriile recente din Marea Britanie, punând capăt unui şir de 24 de zile fără nicio infecţie nouă în ţară
  • Noua Zeelandă a ridicat toate restricţiile sociale şi economice, cu excepţia controalelor la frontieră săptămâna trecută, declarând că nu are cazuri noi sau active de coronavirus, una dintre primele ţări din lume care a revenit normalitatea pre-pandemie.
  • Premierul Jacinda Ardern a avertizat că pot apărea noi cazuri în viitor, întrucât mulţi cetăţeni se vor întoarce acasă, relatează Reuters.
781 afișări
Imaginea articolului Seria de 24 de zile fără cazuri de coronavirus s-a încheiat în Noua Zeelandă. S-au înregistrat două noi infectări

Seria de 24 de zile fără cazuri de coronavirus s-a încheiat în Noua Zeelandă. S-au înregistrat două noi cazuri de infectare

Cele două noi cazuri au fost două femei în vârstă de 30 de ani şi 40 de ani care au vizitat un părinte muribund în Wellington, a declarat directorul general al sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Ambele femei au ajuns în Noua Zeelandă pe 7 iunie din Marea Britanie, prin Doha şi Brisbane şi au fost într-o unitate de izolare din Auckland. Li s-a acordat permisiunea specială să părăsească unitatea pentru a-şi vizita părintele muribund în Wellington. Ambele sunt în autoizoleaze acum, a spus Ashley Bloomfield.

"Nu vreu ca cetăţenii să creadă că bătălia s-a încheiat", a spus premierul când restricţiile au fost ridicate

Cele două infectări duc numărul total de cazuri înregistrate în ţară la 1.506 cazuri, decesele cauzate de boală rămân la 22.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici