Situaţie critică la Spitalul Deva. Ambulanţele aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se află într-o situaţie critică, susţine prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian.
  • Din cauza numărului mare de bolnavi, ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor.
947 afișări
Imaginea articolului Situaţie critică la Spitalul Deva. Ambulanţele aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor

Potrivit prefectului Călin Petru Marian, în ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI – Covid-19 şi în secţiile medicale Covid-19 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, iar cadrele medicale fac eforturi pentru salvarea fiecărui pacient.

La Spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave.

„Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de Covid-19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Conform acestuia, medicii spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ, din cauza numărului mare de bolnavi Covid-19 care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene.

Totodată, la Spitalul din Deva sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu SARS-Cov-2, dar cu alte patologii.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate în fiecare zi 146 persoane infectate cu SARS-Cov-2.

Prefectul Călin Petru Marian susţine că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării şi le solicită cetăţenilor să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării.

Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului Hunedoara, în 43 se înregistrează o incidenţă de 3/1000 locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici