Situaţie îngrijorătoare la unul dintre cele mai mari spitale din România. Aproape o sută de cadre medicale au virusul Sars Cov 2

  • Aproape o sută de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi au virusul Sars Cov 2.
  • Infectaţi sunt şi zeci de pacienţi ai spitalului gălăţean.
  • În interiorul unităţii se desfăşoară mai multe anchete comandate de ministrul Sănătăţii
9260 afișări
Imaginea articolului Situaţie îngrijorătoare la unul dintre cele mai mari spitale din România. Aproape o sută de cadre medicale au virusul Sars Cov 2

Situaţia se agravează de la o zi la alta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi. Cel puţin 10 cadre medicale au aflat că s-au infectat cu virusul Sars Cov 2 în ultimele 24 de ore. În total, în interiorul unităţii medicale sunt 95 de medici, asistente şi îngrijitoare care au Covid-19, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Galaţi. În focarul de la spitalul gălăţean s-au infectat şi cel puţin 25 de pacienţi.

Situaţia îngrijorătoare înregistrată la unul dintre cele mai mari spitale din România a fost analizată la faţa locului de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Luni, el a fost la Galaţi şi a dispus efectuarea unor anchete în unitatea medicală.

„Au fost anchete epidemiologice, dar nu văd la ele nici un final. Am solicitat Inspecţia Sanitară de Stat şi epidemiologi din Constanţa. Va veni şi inspecţia sanitară de la minister, precum şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare la fiecare secţie, vom face dezinfecţii şi vom transfera pacienţii. Au venit epidemiologi de la Constanţa deoarece în Galaţi există doar un medic epidemiolog care mai are trei contracte de colaborare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în timpul vizitei la Galaţi.

Nici situaţia din judeţ nu este foarte bună. Miercuri, autorităţile au raportat 53 de cazuri noi de infectare cu virusul Sars Cov 2 şi trei decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici