Streinu-Cercel: Tânărul din Gorj, primul pacient cu coronavirus, ar putea fi externat

Directorul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, vineri, la „Tucă Show”, că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat cu coronavirus, ar putea fi externat, dacă al treilea test, luni, va ieşi negativ.

1811 afișări
Imaginea articolului Streinu-Cercel: Tânărul din Gorj, primul pacient cu coronavirus, ar putea fi externat

Streinu-Cercel: Tânărul din Gorj, primul pacient cu coronavirus, ar putea fi externat

Adrian Streinu-Cercel a declarat că al doilea test de coronavirus a ieşit negativ în cazul tânărului din Gorj.

„La al doilea test a ieşit negativ, ceea ce e îmbucurător. Ne aşteptam să iasă negativ pentru că practic am vorbit de o persoană asimptomatică”, a spus Streinu-Cercel.

Dacă şi al treilea test, de luni, va ieşi negativ, bărbatul ar putea fi externat.

„Noi aşteptăm să îi facem al treilea test şi dacă şi acela iese negativ, practic îl externăm”, a mai spus directorul de la „Matei Balş”.

Potrivit acestuia, multe dintre cazuri sunt asiptomatice.

„Un gât uşor roşu, dar nesemnificativ. Ca dovadă că şi vorbea cu cei din televiziune. Asta înseamnă să lucrezi pe o procedură clară. Indiferent ce spune pacientul, trebuie să îţi iei măsurile de precauţie în aşa fel încât să nu laşi o persoană afectată în comunitate cu virusul la purtător”, a mai spus medicul.

Testul la coronavirus al tânărului din Gorj a ieşit, vineri, negativ, la două zile după ce a devenit primul caz comfirmat cu COVID - 19 din ţară. Un nou test va fi făcut luni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici