Suprafeţele pe care coronavirusul trăieşte cel mai mult şi metalul care îi „displace”

  • Coronavirusul supravieţuieşte cel mai mult timp pe oţel inoxidabil şi plastic.
  • La această concluzie au ajuns cercetătorul Vincent Munster şi echipa lui de la National Institutes of Health, din Montana, SUA.
  • În schimb, 2019-nCoV nu trăieşte mult pe suprafeţele din cupru.
35358 afișări
Imaginea articolului Suprafeţele pe care coronavirusul trăieşte cel mai mult şi metalul care îi „displace”

Suprafeţele pe care coronavirusul trăieşte cel mai mult şi metalul care îi „displace”

Pe oţel inoxidabil şi plastic, virusul a supravieţuit timp de trei zile, transmite MIT Technology Review. În schimb, 2019-nCoV nu trăieşte mult pe suprafeţele din cupru, pe care moare după doar câteva ore.

Aceste experimente sunt încă preliminare. Vor fi necesare studii amănunţite pentru a fi înţeles exact modul în care coronavirusul se răspândeşte.

Faptul că noul virus trăieşte mult pe plastic este îngrijorător. Acest material se găseşte peste tot, de la carcasele telefoanelor şi până la interioarele maşinilor.

De acolo, coronavirusul ajunge pe feţele oamenilor. Cercetărille arată că o persoană îşi atinge, în medie, de 20 de ori pe oră faţa.

Peste 4.700 de persoane au murit din cauza COVID-19. Virusul a infectat aproape 128.000 de oameni la nivel mondial.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici