Suspiciuni tot mai mari legate de Jocurile Militare de la Wuhan din octombrie 2019. Francezii cred că sportivii lor s-au întors infectaţi

Baza militara 110 din regiunea pariziana Creil, primul focar de virus din februarie, a primit o parte din bagajele sportivilor francezi care au participat la Jocurile Mondiale militare la sfârşitul lunii octombrie la Wuhan, China. Armata neagă orice legătură cu epidemia, scrie Le Parisien.

2828 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni tot mai mari legate de Jocurile Militare de la Wuhan din octombrie 2019. Francezii cred că sportivii lor s-au întors infectaţi

Suspiciuni tot mai mari legate de Jocurile Militare de la Wuhan di octombrie 2019. Francezii cred că sportivii lor s-au întors infectaţi

Se vorbeste din nou despre baza aeriană 110 din Creil, subiect de zvonuri la începutul epidemiei din Franţa. Aici se afla cel care, la vremea respectivă, a fost primul francez diagnosticat cu Covid-19.

In plus, tot din această bază aeriană au provenit cei 18 soldaţi care au fost responsabili la 31 ianuarie pentru supravegherea repatrierii celor 193 de cetăţeni francezi care locuiau în Wuhan, epicentrul epidemiei.

Conform informaţiilor noastre, prin această bază, la inceputul lui noiembrie, au trecut si bagajele delegaţiei franceze de la Jocurile Militare Mondiale care au avut loc la Wuhan în perioada 18 - 27 octombrie. Jocuri aflate in centrul unei controverse din moment ce sportivii, inclusiv atleta Elodie Clouvel, au spus că au avut simptome care ar putea fi similare cu cele ale coronavirusului.
 

"Niciun militar nu s-a plâns de simptome"



Ministerul Armatei ne confirmă informaţiile. "Şase militari de la Centrul Naţional de Sport pentru Apărare (CNSD) au mers la baza aeriană Creil pe 6 noiembrie 2019, pentru a recupera bagajele delegaţiei franceze de la Jocurile Militare Mondiale de Vară", ne explică el

În timp ce nuanţează şi exclude cu fermitate orice legătură posibilă cu epidemia. „Această misiune a durat o dimineaţa. Niciun militar prezent nu s-a plâns de simptome care pot fi legate de Covid-19. "Centrul de presă al Ministerului Forţelor Armate reaminteşte, de asemenea, că" primul caz (nota editorului: al unei persoane cu Covid-19 care are o legătură cu baza aeriană) a fost identificat la 25 februarie 2020 ". La aproape patru luni după ce bagajele au venit de la Wuhan.

Baza aeriană - unde între 25 februarie şi 4 martie, virusul s-a răspândit (16 cazuri de Covid-19, inclusiv 2 cazuri severe, plus un caz probabil) - a fost obiectul unei anchete epidemiologice dar nu s-a constatat ca ar fi fost aceasta baza ar fi unul dintre clusterele epidemiei.
 

În aceasta regiune virusul a început să circule la mijlocul lunii ianuarie



Acest lucru a arătat că, desi agentul civil care lucra la baza aeriană a fost pozitiv pe 25 februarie, baza militara nu a fost la originea epidemiei. Bărbatul, acum convalescent şi poreclit „pacientul 15” - al 15-lea pacient cu Covid-19 în Franţa - nu este, aşadar, pacientul zero, astăzi încă neidentificat.

Astfel, ancheta estimează că între adevăratul început al epidemiei şi acest caz, există "cel puţin patru până la cinci generaţii de contaminare". Cu alte cuvinte virusul a început să circule in regiune la mijlocul lunii ianuarie ... cel puţin. Pentru ca in spitalul Bondy, situat la aproximativ treizeci de kilometri de baza militara, a fost identificat un caz de Covid-19 care datează din 27 decembrie.

O descoperire recentă a dezvăluit mărturia atletei Elodie Clouvel de la sfarşitul lunii martie. Campioana a explicat atunci că ea şi partenerul ei „au avut deja Covid-19”. Când s-au întors din China la începutul lunii noiembrie, amândoi s-au îmbolnăvit : „Am avut simpotme pe care nu le avusesem până atunci”, a specificat tânăra. Armata, cu care este în contract, i-a dat de atunci ordin să tacă.
 

Armata nu are nevoie de testare



Dintre cei 281 de sportivi francezi (toţi obligaţi să nu dea declaratii încă de la începutul săptămânii) prezenţi la Wuhan cativa au fost de asemenea bolnavi. Unii ar fi cerut să fie testaţi. Armata nu vede utilitatea acestor teste şi insistă asupra faptului că „în delegaţia franceză nu au existat cazuri de gripă sau spitalizare în timpul şi la întoarcerea de la Jocurile militare, care se pot asemăna cu, a posteriori, cazuri de Covid-19."

Şi reaminteşte că „primul caz de Covid-19 nu a fost raportat de China către OMS până la 31 decembrie 2019, la două luni după încheierea Jocurilor.

„Cazul jocurilor militare de la Wuhan” pare să se răspândească. Ziarul spaniol El Mundo, care citează mai multe surse militare, dezvăluie astfel că „mai mulţi sportivi spanioli”, care au participat la eveniment „s-au îmbolnăvit de simptome similare cu Covid-19 în timpul sau după competiţie”.

Ministerul Apărării spaniol, la fel ca omologul său francez, susţine „că nu a avut cunoştinţă de cazuri suspecte”.

Preluare integrală Le Parisien

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici