Sute de deţinuţi au evadat din închisori braziliene cu o zi înainte să piardă unele privilegii din cauza coronavirusului

Sute de deţinuţi au evadat în statul Sao Paulo, Brazilia, luni, cu o zi înainte ca vizitele în închisori şi programele de muncă în afara centrelor de detenţie să fie suspendate din cauza pandemiei COVID-19, transmite Reuters.

8654 afișări
Imaginea articolului Sute de deţinuţi au evadat din închisori braziliene cu o zi înainte să piardă unele privilegii din cauza coronavirusului

Sute de deţinuţi au evadat din închisori braziliene

Autorităţile au transmis că nu ştiu exact câţi deţinuţi au evadat şi că încearcă să afle numărul exact. Presa locală a scris că este vorba despre cel puţin 1.000 de persoane din patru închisori: Mongagua, Tremembe, Porto Feliz şi Mirandopolis.

Proteste au izbucnit după ce programul prin care unii deţinuţi puteau lucra în afara închisorilor a fost suspendat de teamă ca nu cumva coronavirusul să ajungă în centrele de detenţie. De programul respectiv beneficiau 34.000 de deţinuţi.

De asemenea, au fost interzise vizitele în centrele de detenţie.

În Sao Paulo se află Primeiro Comando da Capital, cea mai puternică organizaţie criminală din Brazilia. Banda se ocupă, printre altele, cu traficul de droguri şi arme.

Foto: Pixabay

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici