Ţara care a inclus România în lista statelor cu cod portocaliu. Condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat

  • Persoanele din România care sosesc în Malta trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2.
  • Testul trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.
  • Peroanele care nu prezintă testul au obligaţia fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării.
1470 afișări
Imaginea articolului Ţara care a inclus România în lista statelor cu cod portocaliu. Condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat

Potrivit informaţiilor comunicate public de autorităţile malteze, începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

MAE recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare cu privire la acest aspect.

În situaţia neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone cu cod portocaliu au obligaţia fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care deţin un document de identitate maltez şi cele care au rezidenţa pe teritoriul maltez.

Totodată, persoanele care sosesc în Republica Malta trebuie să completeze două formulare, Declaraţia Călătorului – Travel Declaration Form şi Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form. Acestea sunt disponibile la: https://www.maltairport.com/declarationforms/.

Informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Malta pot fi consultate la: https://www.maltairport.com/covid19/.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici