Ţara unde 26% din populaţie ar refuza vaccinul pentru coronavirus dacă ar exista

  • 26% dintre francezi ar refuza vaccinul pentru coronavirus dacă ar exista
  • Acesta este rezultatul unui sondaj Ifop publicat la sfârşitul lunii martie, citat de RTL
  • Peste un sfert din populaţie spune că nu doreste să fie vaccinata împotriva coronavirusului dacă un vaccin ar fi introdus pe piaţă.
3760 afișări
Imaginea articolului Ţara unde 26% din populaţie ar refuza vaccinul pentru coronavirus dacă ar exista

Ţara unde 26% din populaţie ar refuza vaccinul pentru coronavirus dacă ar exista

Studii clinice sunt deja în curs în mai multe ţări din lume pentru a găsi un vaccin împotriva coronavirusului. Ar ajuta la stoparea epidemiei Covid-19 care a ucis deja peste 100.000 de oameni în întreaga lume. Dar în Franţa mai mult de un sfert din populaţie ar putea refuza să fie vaccinată, relatează RTL.

Acesta este rezultatul unui sondaj Ifop realizat pentru consorţiul Coconel, care studiază epidemia de coronavirus. Când au fost întrebaţi „dacă ar fi disponibil un vaccin contra coronavirusului, v-aţi vaccina?”, 6% dintre respondenţi au răspuns „nu cu siguranţă” şi 20% „probabil nu”.

Studiul nu detaliază motivele pentru care cei chestionaţi sunt împotriva acestui vaccin. Dar, de câţiva ani, mişcarea „anti-vax” a crescut în Franţa, arată şi Huffington Post. Un studiu din iunie 2019 spune că o treime dintre francezi consideră că vaccinurile nu sunt sigure. Astfel încât anumite boli precum rujeola reapar acum deşi aproape disparuseră. Odată cu vaccinările din ce în ce mai puţine nivelul imunităţii populaţiei a scăzut.

Femeile şi tinerii sunt mai suspicioşi

Deci ce ştim despre aceşti anti-vaxeri? Coordonatorul ştiinţific al proiectului Coconel, care a comandat acest studiu, oferă mai multe detalii în Le Monde. Deja, cei mai tineri sunt mai înclinaţi să refuze un posibil vaccin împotriva coronavirusului.

„Procentul refuzurilor este mai mare (39%) în rândul tinerilor între 26-35 de ani”, explică Patrick Peretti-Watel, sociolog şi director de cercetare la Inserm. Cu toate acestea, moartea unei fete de 16 ani, pe 27 martie, arată că tinerii nu au fost cruţaţi de virus.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici