Test PCR obligatoriu pentru a intra în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

  • Marea Britanie va cere teste COVID pentru călătorii care intră în ţară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi
  • Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani şi intră în vigoare de marţi
1686 afișări
Imaginea articolului Test PCR obligatoriu pentru a intra în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

Test PCR obligatoriu pentru a intra în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

Marea Britanie va înăspri măsurile de călătorie pentru persoanele care intră în ţară. Începând de marţi, toţi călătorii cu vârsta de peste 12 ani vor fi nevoiţi să facă un test COVID înainte de îmbarcarea în avion, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

„Ştiam că iarna aceasta va fi dificilă, dar apariţia unei noi variante înseamnă că trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a spus Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Regatul unit va accepta teste antigen şi PCR făcute cu maxim 48 de ore înainte de plecare. Măsura temporară va fi revizuită pe 20 decembrie.

Anglia a descoperit primele cazuri de infectare cu varianta omicron a coronaviruslui săptămâna trecută. Peste 100 de cazuri au apărut în ţară de atunci.

Un comunicat oficial al guvernului britanic spune că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta omicron sunt „clar legate” de călătoriile din ţări precum Africa de Sud sau Nigeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici