Traficul online de droguri ilegale împotriva Covid. Medicamele, vândute în afara legii pe mai multe site-uri

  • 42 de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal diferite tipuri de medicamente, inclusiv împotriva Covid-19.
  • Erau scoase la vânzare produse pentru care agenţiile de medicamente au autorizat utilizarea numai pentru studii clinice.
  • Site-urile înschise de instituţie în 2021 se ridică la 283, dintre care 244 legate de situaţia de urgenţă Covid.
1886 afișări
Imaginea articolului Traficul online de droguri ilegale împotriva Covid. Medicamele, vândute în afara legii pe mai multe site-uri

Traficul online de droguri ilegale împotriva Covid. Medicamele, vândute în afara legii pe mai multe site-uri

Pe lângă o serie de medicamente care pot fi vândute pe bază de reţetă doar în farmacii, carabinierii au identificat şi oferta spre vânzare de medicamente care conţin ingrediente active supuse unor restricţii speciale de utilizare. Mai exact, conţin indicaţii specifice de utilizare clinică sau experimentală pentru tratarea Covid.

Pe 35 din cele 42 de site-uri s-a vândut ivermectina, un pesticid folosit în domeniul veterinar şi pentru care EMA, în martie 2021, a recomandat să nu se folosească pentru prevenirea sau tratarea Covid în afara studiilor clinice. Acelaşi lucru este valabil şi pentru antibioticul azitromicina şi colchicina antiinflamatoare, utilizate pentru ameliorarea durerii din crizele acute de gută, pentru care Aifa, în aprilie 2020, a autorizat un studiu pentru unicul studiu clinic în tratamentul Covid-19.

Printre produsele prezentate pe site-urile ascunse, pe lângă medicamentele care conţin substanţe dopante precum clenbuterolul, furosemidul, testosteronul şi somatropina, se numără şi produsele pe bază de indometacin, un antiinflamator utilizat în tratamentul bolilor degenerative ale articulaţiilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici