Trei norvegieni au suferit efecte secundare neobişnuite după ce au primit doza de vaccin AstraZeneca. Pentru ce simptome sunt trataţi

  • Trei lucrători din domeniul sănătăţii norvegian au raportat efecte secundare după ce au primit vaccinul AstraZeneca
  • Norvegia a oprit distribuirea lotului cu probleme
  • Mai multe ţări nordice au realizat o mişcare similară
4117 afișări
Imaginea articolului Trei norvegieni au suferit efecte secundare neobişnuite după ce au primit doza de vaccin AstraZeneca. Pentru ce simptome sunt trataţi

Sursa foto: profimedia

Trei lucrători din domeniul sănătăţii din Norvegia au raportat o serie de efecte adverse după ce au primit recent doza de vaccin pentru COVID-19 de la AstraZeneca. Printre simptome se numără sângerări, cheaguri de sânge şi un număr scăzut de trombocite. Autorităţile norvegiene au declarat că pacienţii  sunt trataţi în spital pentru complicaţiile date de vaccin, iar starea lor este monitorizată.

Norvegia a oprit distribuirea lotului cu probleme, după ce Danemarca a realizat o mişcare similară. Islanda a urmat şi ea exemplul, relatează Reuters.

„Nu ştim dacă cazurile sunt legate de vaccin”, a declarat Sigurd Hortemo, medic primar în cadrul Agenţiei Norvegiene pentru Medicamente, la  conferinţa de presă organizată în comun cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Toate cele trei persoane au sub 50 de ani. Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor va lansa o investigaţie în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici