UE, în negocieri avansate cu Johnson & Johnson pentru un vaccin anti-coronavirus

  • Comisia Europeană este, în prezent, în discuţii avansate cu gigantul farmaceutic Johnson & Johnson pentru a rezerva sau a cumpăra doze din vaccinul anti-coronavirus.
  • Vaccinul anti-coronavirus este în prezent în curs de dezvoltare de către Johnson & Johnson.
  • Înţelegerea dintre UE şi Johnson & Johnson ar putea fi încheiată chiar săptămâna viitoare.
798 afișări
Imaginea articolului UE, în negocieri avansate cu Johnson & Johnson pentru un vaccin anti-coronavirus

UE, în negocieri avansate cu Johnson & Johnson pentru un vaccin anti-coronavirus

UE se află în negocieri intense cu Johnson & Johnson pentru un vaccin anti-corinavirus, scrie Reuters. Este prima acţiune de acest fel când se implică executivul UE, asta după ce cele 27 de guverne ale statelor membre au fost de acord să folosească un fond de urgenţă de peste 2 miliarde de euro disponibil pentru achiziţia în avans sau comandarea în prealabil a vaccinurilor de la cel mult şase producători.

Un oficial din sănătate dintr-un stat membru al UE a menţionat că înţelegerea Comisiei cu firma americană se află pe „masa de discuţii“. O altă sursă din UE a dezvăluit că, marţi, Comisia Europeană şi compania farmaceutică au discutat despre posibilul acord asupra potenţialului vaccin.

Momentan nu este clar dacă acordul ar presupune o achiziţie în avans a vaccinului în perioada de testare sau posibilitatea de a-l cumpăra. Chiar şi aşa, Johnson & Johnson plănuieşte deja ca luna viitoare să înceapă studiile clinice pe oameni pentru noul său vaccin împotriva Covid-19.  

Chiar săptămâna viitoare ar putea fi încheiată înţelegerea dintre UE şi Johnson & Johnson, chiar dacă s-ar putea să dureze mai mult timp până se finalizează negocierile, după cum a afirmat un oficial al UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici