UE va recunoaşte COVID-19 drept „boală profesională”: va exista şi dreptul la despăgubiri

„Scopul recunoaşterii este ca statele membre să adapteze legislaţia naţională la recomandarea actualizată”, spun oficialii.

3438 afișări
Imaginea articolului UE va recunoaşte COVID-19 drept „boală profesională”: va exista şi dreptul la despăgubiri

UE va recunoaşte COVID-19 drept „boală profesională”: va exista şi dreptul la despăgubiri

Statele membre, reprezentanţii lucrătorilor şi angajatorilor, reuniţi în comitetul consultativ al UE pentru securitate şi sănătate în muncă (CCSS), au ajuns la un acord privind recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională în sectoarele de asistenţă socio-sanitară şi asitenţă la domiciliu, a anunţat Comisia Europeană.

„Comisia îşi va actualiza recomandarea privind bolile profesionale pentru a promova recunoaşterea COVID-19 ca boală profesională de către toate statele membre”, a declarat comisarul pentru muncă, Nicolas Schmit. Recunoaşterea COVID--ului ca boală profesională, într-un context de pandemie, trebuie extinsă şi la sectoarele în care există activităţi mai mari cu risc stabilit de infecţie.

Obiectivul recunoaşterii - a precizat executivul UE - este ca statele membre să îşi adapteze legislaţia naţională în conformitate cu recomandarea actualizată.

Cu COVID-19 recunoscut ca boală profesională în statele membre, pot fi recunoscute drepturi specifice în temeiul reglementărilor naţionale, cum ar fi dreptul la compensare, în favoarea lucrătorilor din sectoarele relevante, care au luat boala la locul de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici