Prima ţară din Europa care a anunţat că renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

  • Danemarca renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 din cauza efectelor sale secundare.
  • Danemarca este prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca.
  • Două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces, s-au înregistrat în Danemarca la persoanele imunizate cu AstraZeneca.
7889 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din Europa care a anunţat că renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

ULTIMA ORĂ. Danemarca, prima ţară din Europa care renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

Danemarca renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 din cauza efectelor sale secundare „rare, dar grave,” au anunţat miercuri autorităţile sanitare din această ţară, notează Le Figaro.
 
AStfel, Danemarca devine prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca.
 
În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui sercampania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.
 
Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze. 
 
Tot Danemarca a fost prima ţară din Europa care a suspendat camapania de vaccinare cu AstraZeneca pe 11 martie, ca o măsură de precauţie. Decizia a venit după apariţia cazurilor severe de cheaguri de sânge - şi chiar decese suspecte - la persoanele care au fost vaccinate anterior împotriva Covid-19 cu acest ser. 
 
Două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces, s-au înregistrat în Danemarca la persoanele imunizate cu AstraZeneca, care nu aveau alte probleme de sănătate.

Franţa, Germania sau Norvegia au suspendat temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca. De asemenea, Africa de Sud a suspendat campania în februarie, deoarece eficacitatea serului era pusă la îndoială în faţa variantei care circula în ţară. Pe de altă parte, Statele Unite şi Elveţia nu au autorizat încă vaccinul. Este şi cazul Venezuelei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici