Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit din greşeală la rapel o doză Moderna. Acuzaţii de muşamalizare a cazului

  • Un bărbat din Tulcea a fost vaccinat cu ser de la Pfizer însă a primit din greşeală la rapel o doză din serul Moderna.
  • Bărbatul a povestit cu lux de amănunte cum cadrele medicale din centrul de vaccinare au încercat să muşamalizeze cazul.
1768 afișări
Imaginea articolului Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit din greşeală la rapel o doză Moderna. Acuzaţii de muşamalizare a cazului

Un bărbat din Tulcea vaccinat cu Pfizer a primit din greşeală la rapel o doză Moderna. Bărbatul acuză cadrele medicale că au încercat să muşamalizeze cazul

UPDATE Valeriu Gheorghiţă l-a sunat pe tânărul vaccinat la rapel cu Moderna în loc de Pfizer. Precizările preşedintelui CNCAV

Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin pe 24 februarie, atunci când a primit vaccin Pfizer. A mers să primească serul în centrul de vaccinare numărul cinci din cadrul pavilionului RomExpo, din Bucureşti. După ce a primit prima doză, Alin-Alexandru Ionescu s-a programat pentru rapel, iar potrivit procedurilor trebuia să fie vaccinat cu cea dea doua doză de vaccin Pfizer însă nu a fost aşa, conform AlephNews.

Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deşi pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am şi adeverinţa de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condiţiile în care majoritatea pacienţilor nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicaţia dă eroare şi că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, povesteşte bărbatul.

Alin-Alexandru Ionescu a menţionat şi care a fost reacţia cadrelor medicale în momentul în care au conştentizat greşeala.

Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta, dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverinţă de vaccinare. (n.r. Doar) dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer şi astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate.”, explică Alin-Alexandru Ionescu.

Bărbatul precizează că nu au fost luate măsuri pentru a se evita astfel de scenarii în viitor.

„Am cerut să vorbesc cu şeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” şi că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverinţă de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia. Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinaţi. Când va fi, dacă va mai fi. Am fost şocat să văd cu câta lejeritate şi superficialitate a fost gestionată această situaţie. O mustrare la domnul de la recepţie, una la doamnele asistente şi gata”, a mai explicat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici