Un epidemiolog chinez susţine că SUA ar trebui anchetate pentru originile pandemiei de coronavirus. Explicaţia acestuia

  • Un epidemiolog chinez a declarat că Statele Unite ar trebui să fie anchetate în următoarea fază a investigaţiilor privind originea COVID-19.
  • Un studiu comun China-Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) publicat în martie a arătat că, cel mai probabil, COVID-19 provine de la animale.
  • China a fost criticată pentru lipsa de transparenţă atunci când vine vorba de dezvăluirea datelor despre cazurile timpurii, precum şi despre virusurile studiate la WIV.
2020 afișări
Imaginea articolului Un epidemiolog chinez susţine că SUA ar trebui anchetate pentru originile pandemiei de coronavirus. Explicaţia acestuia

Un epidemiolog chinez susţine că SUA ar trebui anchetate pentru originile pandemiei de coronavirus

Un epidemiolog chinez a declarat că Statele Unite ar trebui să fie anchetate în următoarea fază a investigaţiilor privind originea COVID-19, după ce un studiu a arătat că boala ar fi putut circula acolo încă din decembrie 2019, au declarat joi mass-media de stat, citate de Reuters.
 
Studiul, publicat săptămâna aceasta de Institutele Naţionale pentru Sănătate (NIH) din SUA, a arătat că cel puţin şapte persoane din cinci state americane au fost infectate cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, cu câteva săptămâni înainte ca Statele Unite să raporteze primele sale cazuri oficiale.
 
Un studiu comun China-Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) publicat în martie a arătat că, cel mai probabil, COVID-19 provine de la animale, virusul ajungând la oameni de la lilieci printr-o specie intermediară.
 
Dar Beijingul a promovat teoria conform căreia COVID-19 a intrat în China din străinătate prin alimente congelate contaminate, în timp ce un număr de politicieni străini solicită, de asemenea, mai multe investigaţii cu privire la posibilitatea ca acesta să fi scăpat dintr-un laborator.
 
Zeng Guang, epidemiolog şef al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a declarat tabloidului de stat ”Global Times” că atenţia ar trebui să se îndrepte către Statele Unite, care nu au testat oamenii în primele etape ale focarului şi sunt, de asemenea, casa a numeroase laboratoare biologice.
 
"Toate subiectele legate de arme biologice pe care le are ţara ar trebui să fie supuse controlului", a spus el.
 
Comentând studiul SUA, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat că acum este „evident că focarul COVID-19 are origini multiple şi că alte ţări ar trebui să coopereze cu OMS”.
 
Originea pandemiei a devenit o sursă de tensiune politică între China şi Statele Unite, primul focar de coronavirus fiind depistat în Wuhan, în decembrie 2019.
 
China a fost criticată pentru lipsa de transparenţă atunci când vine vorba de dezvăluirea datelor despre cazurile timpurii, precum şi despre virusurile studiate la WIV.
 
Un raport al unui laborator naţional al guvernului SUA a concluzionat că este plauzibil ca virusul să fi scăpat din laboratorul Wuhan, a informat Wall Street Journal la începutul acestei luni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici