Vaccinarea copiilor între 5 şi 11 va începe pe 26 ianuarie. Câţi copii estimează Valeriu Gheorghită că se vor vaccina

Medicul Valeriu Gheorghiţă estimează că 250.000 de copii între 5 şi 11 ani se vor vaccina, dar recomandă acordarea de prioritate copiilor cu afecţiuni cronice.

281 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea copiilor între 5 şi 11 va începe pe 26 ianuarie. Câţi copii estimează Valeriu Gheorghită că se vor vaccina

Rugat să estimeze numărul de copii între 5 şi 11 ani care vor fi vaccinaţi, Gheorghiţă a spus că la nivel naţional există 1.200.000 de copii din această categorie, iar din intenţia de vaccinare exprimată în mai multe sondaje reiese o rată de vaccinare de aproximativ 20%, spune medicul.

De altfel, pentru acest an România a contractat 550.000 de doze pediatrice, care ajung pentru aproximativ 250.000 de copii.

„Recomandarea primordială este către acei copii vulnerabil care sunt în evidenţe cu afecţiuni cronice: obezitate, afecţiuni cardiovasculare, diabet, boli cronice renale sau afecţiuni oncologice. Toate aceste afecţiuni le conferă un risc crescut de a face o formă gravă în urma îmbolnăvirii. Este important să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie să se vaccineze”, a declarat coordonatorul CNCAV.

Astfel, medicii recomandă vaccinarea, în prima etapă, a celor care au nevoie cât mai rapidă.

Prima zi în care vor fi vaccinaţi copiii cu vârste între 5 şi 11 ani este 26 ianuarie.

În prima facă în România ajung 114.000 de doze de vaccin pediatric, serurile urmând să ajungă în centrele regionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici