Vaccinarea copiilor nu este o prioritate pentru OMS. Dacă cei vulnerabili sunt imunizaţi, elevii „se pot întoarce în siguranţă la şcoală”

  • OMS: Vaccinarea copiilor nu trebuie să fie o prioritate, ei nu fac forme severe ale bolii COVID-19.
  • OMS: Imunizarea copiilor duce mai degrabă la oprirea transmiterii, decât la protejarea acestora de boală sau deces.
  • 13% din persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 au fost copii
466 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea copiilor nu este o prioritate pentru OMS. Dacă cei vulnerabili sunt imunizaţi, elevii „se pot întoarce în siguranţă la şcoală”

Expertul de vârf al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că imunizarea copiilor împotriva COVID-19 nu este o prioritate ridicată pentru OMS, având în vedere oferta extrem de limitată de doze de vaccin. Dr. Kate O'Brien spune că minorii nu ar trebui să fie o prioritate de imunizare prin vacinare, chiar dacă un număr tot mai mare de ţări autorizează acest lucru.

„Cei mici se pot întoarce în siguranţă la şcoală dacă îi imunizăm pe cei care sunt în jurul lor şi care sunt expuşi riscului”, consideră Kate O'Brien.

Însă medicul Adrian Marinescu spune că cei mici, chiar dacă nu dezvolta forme severe, pot transmite virusul şi bunicilor care se află în clasa de risc şi pot dezvolta forme grave ale bolii după infectare.

„El are rolul de a preveni în situaţia în care boala este o problemă de sănătate publică. Statutul de persoană vaccinată şi pentru cei mici înseamnă o uşurinţă mult mai mare de a călători în afara ţării, de a merge la distracţie”, explică medicul infecţionist.

La nivel global, 13% din persoanele infectate au fost copii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici