Vaccinul chinez Sinovac împotriva Covid-19, aprobat de OMS pe lista utilizării de urgenţă

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat pe lista de urgenţă un vaccin împotriva Covid-19 realizat de Sinovac Biotech.
  • Este al doilea vaccin produs de China care a obţinut aprobarea OMS.
  • Grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac adulţilor de peste 18 ani, cu administrarea rapelului la 2-4 săptămâni după prima doză.
441 afișări
Imaginea articolului Vaccinul chinez Sinovac împotriva Covid-19, aprobat de OMS pe lista utilizării de urgenţă

Vaccinul chinez Sinovac împotriva Covid-19, aprobat de OMS pe lista utilizării de urgenţă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat pe lista de urgenţă un vaccin împotriva Covid-19 realizat de Sinovac Biotech, a declarat marţi OMS, potrivit France24.

Marcat CoronaVac în unele regiuni, este al doilea vaccin dezvoltat de China care a ajuns pe lista OMS pentru combaterea COVID-19, după de Organizaţia a aprobat pe 7 mai un vaccin dezvoltat de Sinopharm.

Avizul OMS este un semnal către autorităţile naţionale de reglementare privind siguranţa şi eficacitatea produsului. De asemenea, va permite includerea vaccinului în COVAX, programul global de furnizare a vaccinurilor (mai ales) pentru ţările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza suspendării exportului indian.

Grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru adulţii cu vârste de peste 18 ani. Administrarea rapelului ar trebui să aibă loc la 2-4 săptămâni după prima doză de vaccin. Nu există o limită superioară de vârstă, întrucât datele sugerează că este posibil ca serul să aibă un efect mai puternic la persoanele în vârstă.

Grupul consultativ tehnic al OMS a luat decizia după ce a analizat cele mai recente date clinice privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului Sinovac, precum şi practicile de fabricaţie ale companiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici