Valeriu Gheorghiţă anunţă că România ar putea renunţa la vaccinul AstraZeneca

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că începând din luna ianuarie România ar putea renunţa la utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca.

2420 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă anunţă că România ar putea renunţa la vaccinul AstraZeneca

Valeriu Gheorghiţă anunţă că România ar putea renunţa la vaccinul AstraZeneca

Valeriu Gheorghiţă a spus că propunerea privind renunţarea la vaccinul AstraZeneca a fost trimisă Ministerului Sănătăţii.

„În cadrul şedinţei CNCAV de săptămâna precedentă în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022”, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a explicat că solicitarea se bazează pe lipsa de interes din partea populaţiei şi pe problemele privind managementul vaccinului.

„Flacoanele sunt cu 10 doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare”, a precizat Gheorghiţă.

852.031 de doze de vaccin AstraZeneca au fost folosite de la începutul campaniei de vaccinare din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici