Valeriu Gheorghiţă, despre „soluţia” refolosirii resturilor de vaccin anti-COVID, combinate. „Total contraindicat”

  • Mai mulţi medici au dezvăluit faptul că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin care ar putea fi folosită.
  • Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susţine că nu le poate recomanda cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare să utilizeze resturile rămase în flacoane.
  • Este contraindicat să amesteci dozele, precizează Gheorghiţă.
582 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre „soluţia” refolosirii resturilor de vaccin anti-COVID, combinate. „Total contraindicat”

Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă au apărut după ce mai mulţi medici au dezvăluit faptul că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin care ar putea fi folosită. Concret, cu serul rămas în 80 de flacoane s-ar putea face 40 de doze suplimentare.

Varianta nu este recomandată de specialişti deoarece prin amestecul de vaccin nu pot fi urmărite loturile în cazul unor reacţii adverse.

„Am văzut şi eu această ipoteză. Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din flacoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, în timpul unei conferinţe de presă.

Specialiştii au mai explicat că producătorii de vaccinuri pun o cantitate mai mare în fiecare flacon pentru că apar pierderi în timpul utilizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici