Validează Macron tratamentul cu clorochină pentru COVID-19? Gestul preşedintelui i-a surprins pe francezi

Spre surprinderea tuturor, Emmanuel Macron a mers joi la Marsilia pentru a-l întâlni pe profesorul Didier Raoult, medicul care apără tratamentul cu clorochină pentru COVID-19, relatează presa franceză.

3094 afișări
Imaginea articolului Validează Macron tratamentul cu clorochină pentru COVID-19? Gestul preşedintelui i-a surprins pe francezi

Macron s-a întâlnit cu Didier Raoult, medicul care apără clorochina.

Ar trebui să deducem că preşedintele validează eficacitatea acestui tratament? se întreabă Le Parisien.

„O călătorie ca oricare alta”, parte a „zilei de discuţii cu cercetătorii despre tratamente”. Anturajul lui Emmanuel Macron a fost ocupat în a banaliza vizita şefului statului la Marsilia, la instititul lui Didier Raoult, cercetător merit, dar controversat.

Macron a vrut să crească numărul de consultări înainte de discursul său de luni când ar putea prelungi restricţiile antiepidemice în Franţa.

Semnificaţia simbolică a acestei întâlniri, care a surprins pe toata lumea, nu scăpat nimănui şi a dat inevitabil senzaţia unei inversări a poziţiei guvernului asupra clorochinei. Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a fost informat în seara precedentă. Dar secretul acestei călătorii a fost păstrat până în ultima clipă.

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Peste 91% din pacienţii trataţi cu hidroxiclorochină şi azitromicină de profesorul Didier Raoult s-au vindecat.


De câteva săptămâni profesorul Raoult, care a prezentat şefului statului ultimele sale rezultate, a pus presiune mediatică asupra executivului. "A dezlănţuit mulţimile şi a fost luat ca un fel de muză de o parte a opoziţiei care a dorit să pună o capcană guvernului în gestionarea crizei", a declarat un consilier ministerial.  „Intenţia de a spune că nicio cale nu este lăsată deoparte”

Chiar daca anturajul şefului statului subliniază că „lupta împotriva Covid-19 nu este nici de dreapta, nici de stânga”, susţinătorii fericiţi ai lui Didier Raoult profită de această vizită pentru a-l încuraja pe Macron să accelereze recunoaşterea tratamentului cu clorochină.

Medicii, dimpotrivă, şi-au exprimat rezervele, văzând în vizita la Marsilia un „sprijin” pentru metodologia lui Raoult. 

„O vizită nu legitimează un protocol ştiinţific, dar marchează interesul şefului de stat pentru studii terapeutice”, susţine un apropiat al lui Macron. 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici