Veste bună. Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

  • Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a declarat că vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer poate fi păstrat la temperatura frigiderului mult mai mult decât se recomanda anterior.
  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a spus că odată ce vaccinurile s-au dezgheţat, flacoanele nedeschise ar putea fi păstrate în frigider timp de până la o lună. Limita actuală este de doar cinci zile.
885 afișări
Imaginea articolului Veste bună. Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

Veste bună. Vaccinul Pfizer poate fi păstrat în frigider mai mult timp

Se aşteaptă ca această modificare să aibă un impact semnificativ asupra desfăşurării campaniei de vaccinare din întreaga UE, potrivit BBC.

Nevoia de transport şi depozitare la temperaturi foarte scăzute a fost unul dintre dezavantajele majore ale vaccinului Pfizer.

Cerinţele anterioare de depozitare pentru vaccinurile Pfizer le-au făcut să fie mai greu de utilizat în unele părţi ale lumii.

În februarie, Statele Unite au aprobat depozitarea şi transportul vaccinului Pfizer la temperaturi standard de congelator de -15 până la -25C timp de până la două săptămâni, spre deosebire de ceea ce se cerea la început, temperaturi între -80 şi -60C.
 
La începutul acestei luni, Canada a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind prima ţară care a făcut acest lucru pentru această grupă de vârstă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici