Veşti bune: Celulele T sunt eficace şi contra noilor tulpini de coronavirus

  • Celulele T, cea mai puternică armă naturală contra Covid-19, sunt eficace şi contra noilor tulpini.
  • Medicii de la Johns Hopkins au cercetat răspunsul limfocitelor T la tulpina din Marea Britanie, la cea din Brazilia şi cea din Africa de Sud.
1317 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Celulele T sunt eficace şi contra noilor tulpini de coronavirus

Veşti bune: Celulele T sunt eficace şi contra noilor tulpinilor de coronavirus

Limfocitele T ucid celulele infectate, spre deosebire de anticorpi, care sunt întotdeauna la fel de eficace. Dar mai este nevoie de studii, ca să vedem dacă de la ele vine salvarea. 

ADRIAN MARINESCU, medic infecţionist: În momentul în care vin în contact cu virusul a doua oară, cu agresorul, vei avea şi un răspuns la nivelul celular prin limfocitele T, care, având memorie, ştiu practic să recunoască virusul şi atunci vei avea un răspuns imun care va fi categoric mult mai bun. 

Ca să îţi dai seama cât de puternice sunt celulele T, îţi spun că ele au fost identificate în Statele Unite în 2008 la supravieţuitori ai gripei spaniole din 1918. Un studiu din Finlanda a arătat că imunitatea dată de aceste celule după infectarea cu SARS-Cov-2 este mai puternică decât cea dată de anticorpi, iar un studiu din Marea Britanie a arătat că membri ai familiilor unor foşti bolnavi de Covid-19 le aveau, fără să fi fost testaţi pozitiv. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici