Wuhan a anunţat primul caz “importat” de COVID-19. Cine a adus coronavirusul înapoi în epicentrul pandemiei

  • Un adolescent chinez care studiază în Marea Britanie a fost diagnosticat cu coronavirus la revenirea în Wuhan
  • Băiatul de 16 ani, care a trecut prin Dubai şi Beijing, e asimptomatic
  • China se teme că oamenii reveniţi din străinătate ar putea provoca un al doilea val de îmbolnăviri
3908 afișări
Imaginea articolului Wuhan a anunţat primul caz “importat” de COVID-19. Cine a adus coronavirusul înapoi în epicentrul pandemiei

Wuhan a anunţat primul caz “importat” de COVID-19. Cine a adus coronavirusul înapoi în epicentrul pandemiei

Un adolescent chinez, care studiază în Marea Britanie, a devenit prima persoană care aduce noul coronavirus înapoi în Wuhan, oraşul unde a fost declanşată pandemia COVID-19. Băiatul, care are 16 ani, reprezintă primul caz “importat” de coronavirus din Wuhan, susţin autorităţile locale, citate de Daily Mail.

Adolescentul, căruia i-a fost dezvăluit doar prenumele - Zhou, e asimptomatic şi a pornit spre Wuhan din Newcastle, apoi a trecut prin Dubai şi Beijing.

China a luat măsuri dure pentru a preveni un al doilea val de infectări ce ar putea fi provocat de oamenii reveniţi din străinătate. Prin urmare, aceştia sunt testaţi încă de pe aeroport, iar apoi sunt duşi în centre de carantină.

Aproape 700 de cazuri “importate” de COVID-19 au fost anunţate de autorităţile chineze, cele mai multe provenind din Marea Britanie.

Coronavirusul a făcut peste 2.500 de morţi în Wuhan, unde au fost raportate mai mult de 50.000 de infectări. Veridicitatea acestor cifre, precum şi a celor de la nivelul întregii ţări, a fost contestată de tot mai multe publicaţii străine, care sugerează că guvernul de la Beijing ascunde adevărata amploare a pandemiei.

Sursă foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici