"100 de ani în 10 cadre" – o metodă alternativă de abordare a Marii Uniri

Proiectul cultural educaţional "100 de ani în 10 cadre", organizat de asociaţia Neo Art, se va desfăşura, până la 8 noiembrie, în patru licee din Bucureşti: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul teoretic Ştefan Odobleja, Liceul Dimitrie Paciurea şi Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Share pe Facebook 361 afişări

Imaginea articolului "100 de ani în 10 cadre" – o metodă alternativă de abordare a Marii Uniri

"100 de ani în 10 cadre" – o metodă alternativă de abordare a Marii Uniri

Cele patru instituţii de învăţământ vor găzdui o serie de seminarii, dezbateri, prezentări şi expoziţii, inspirate de Centenarul Marii Uniri şi realizate de şi pentru liceeni, în coordonarea unor importanţi artişti vizuali contemporani. Proiectul propune o metodă alternativă la cursurile obişnuite de istorie şi artă, cu scopul de a identifica şi reprezenta momente importante ale creării României, precum şi o abordare multidisciplinară.

Evenimentele se bucură de participarea următorilor traineri, artişti vizuali şi profesori: Anca Boeriu, Mihai Zgondoiu, Cosmin Păulescu, Marius Burhan, Alexandu Ciubotariu aka Pisica Pătrată, Petru Lucaci, Sergiu Chihaia, Maria Cioată.

Proiectul de derulează în două etape:

Până la 29 octombrie 2017 se vor desfăşura în cadrul liceelor ateliere de bandă desentă şi prezentări ale momentelor importante din Centenar. Elevii vor realiza o serie de câte 10 cadre de bandă desenată în cadrul workshop-urilor susţinute de artişti şi profesori, din care se va face o selecţie, pentru editarea revistei "100 de ani în 10 cadre".

În cea de a doua etapă a proiectului, care va avea loc în perioada 1-8 noiembrie, se va organiza expoziţia cu lucrările selectate la Galeria Galateca, lansarea revistei şi premierea celor şase câştigători, pe baza alegerilor juriului de specialitate.

În plus, va avea loc dezbaterea finală, o serie de 4 prezentări de artist (artist talk) şi 4 mini-expoziţii.

La finalul lunii noiembrie proiectul va fi itinerat la Berlin, unde va fi lansat la Galeria Fantom.

"100 de ani în 10 cadre" oferă participanţilor şansa de a interacţiona cu artişti importanţi şi personalităţi culturale şi îşi propune să sprijine exprimarea artistică prin bandă desenată a unor teme importante pentru identitatea naţională.

"Putem să vorbim despre ideea de a învăţa istorie prin desen, ilustraţie, în mod special prin banda desenată, care este o formă de comunicare foarte atractivă pentru generaţia tânără, exprimând ideile într-un mod direct şi uşor de perceput." – Anca Boeriu, manager de proiect

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CENTENAR ,
MAREA UNIRE ,
BANDĂ DESENATĂ
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.