A murit caricaturistul şi jurnalistul Octavian Andronic

Caricaturistul şi jurnalistul Octavian Andronic, autorul cunoscutei rubrici „ANDOgrafia zilei” a încetat din viaţă, la vârsta de 74 de ani, conforrm mai multor postări pe Facebook ale familiei şi ale prietenilor.

4357 afișări
Imaginea articolului A murit caricaturistul şi jurnalistul Octavian Andronic

A murit caricaturistul şi jurnalistul Octavian Andronic

Octavian Andronic s-a născut la 2 mai 1946 în Sânnicolau Mare, judeţul Timiş şi a absolvit în 1969 Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti

A lucrat timp de 20 de ani la ziarul „Informaţia Bucureştiului”. După Revoluţia din 1989 a fondat ziarul Libertatea, al cărui redactor-şef şi director a fost până în 1998.

Andronic a mai colaborat cu mai multe trusturi media, publicaţii şi televiziuni, printre care MediaPro, Tele7abc, Amos News, Cronica Română şi canalul Senso TV.

Andronic a fost cunoscut drept caricaturist, fiind creatorul videocaricaturii, prezentată la TV. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi a fost premiat la numeroase saloane şi expozitţii internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici